сряда, 24 октомври 2018 г.

Софийска Брънч карта| Lifestyle


От доста време ми се иска да пиша за брънч местата в София. През последните 2-3 години сме обиколили много заведения, които предлагат брънч или производни и не всички са били успешни, а и не всички са оцелели във времето. Има и попадения обаче, както и такива, които посещаваме редовно. 
Много обичам брънчовете. За мен това е синоним на дълъг мързелив съботен/ неделен обяд и време със семейството, в което малкият опитва от всичко, чете книжки на масата, а ние пием крафт бири и не мислим за задачи.
Обичам яйца, обичам палачинки, а най- много ги обичам едновременно:)

Ресторант Багри
Багри ми е любимо място както за брънч, така и за обяд през седмицата и за вечеря през уикенда.Тук към храната наистина се гледа с отношение. Кухнята е сезонна, менюто кратко и предлага пресни, сезонни продукти, много от които от малки ферми и производители. Всичко, което съм опитвала е било вкусно. Брънчовете често са тематични и се обявяват във Фейсбук страницана им.

ул. Добруджа 10

Cafe Parallel 43
Друго място, на което държат на здравословната храна. Палачинки от овесени ядки и банан, кюфтенца от киноа, качамак с гъби, киш със спанак, матча лате... Обстановката е наистина приятна, а ястията различни всеки уикенд. Бонус са книгите с рецепти по рафтовете, от които винаги си открадвам някоя идея. 


Бул. Витоша 192

CAVA
В Cava нещата са прости- брънч менюто съдържа 3 класически неща и са еднакви всеки уикенд. Знаеш какво да очакваш и е лесно- поръчваш всичко. Причината да се връщам е наистина уютната обстановка, малките детайли и двете места до прозореца, където сме изпили и доста вино. 


Ул. Парчевич 52

Aubergine
Още едно вкусно място, където брънчът всъщност е закуска и за съжаление не винаги успяваме да я хванем /в 12ч. приключва/. Когато сме успявали обаче сме хапвали страхотна домашна баница, пържени филийки от квасен хляб със сладко от сини домати!

ул. Карнеги 11

Котлет
В Котлет попаднахме веднъж случайно, но се изнанадахме много приятно. Тук също се предлагат тематични брънчове, хапва се на голяма обща дървена маса, а можеш да си тръгнеш и с прясно месо за готвене, което е и основното предназначение на мястото. Препоръчвам любимата ми шакшука!



Ул. Нишава 153

Не всичките ни опити за брънч са се оказвали успешни, макар че често съм посещавала много рекламирани места. В Жасмин чакахме над час и в крайна сметка дойде поръчаното само на един от нас. В Мотто сметката често се разминава с цените от менюто. В Brick Cafe храната беше доста посредствена, макар и с добра презентация. 


Любимо място ми остава Фабрика Дъга, но за съжаление е почти невъзможно да се намерят места през уикенда. 
А в новото място Старата Госпожа още не съм ходила- ще изчакам малко да се изредят всички блогъри:)

Брънч картата ще продължи да бъде допълвана. 

Автор: Валентина Лозанова I Снимки: Валентина Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар