вторник, 23 октомври 2018 г.

DiVino Taste 2018- чакаме те! | Events


Чакаме го цяла година и ето че наближава- най- значимият форум за Българско вино DiVino.Taste. Този път в Интер Експо Център. 

От 23 до 25 ноември тази есен зала 5 на Интер Експо Център София ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България! Новото местоположение на Форума на българското вино DiVino.Taste дава и нови възможности и предимства за избите, които ще вземат участие в изложението  – по отношение на пространство, логистика и представяне.
DiVino.Taste е най-силният и многолюден форум на българското вино у нас, където среща си дават и най-малките, и най-големите в бранша, а също сомелиерите и търговците на вино, ресторантьорите и крайните клиенти –винолюбители и ценители.  
Изданието през Ноември 2018 ще събере над 70 Български винопроизводители с избор от над 500 от най- добри те български вина за дегустация. 

А ето и няколко акцента от програмата: 
За DiVino Taste 2018 у нас пристига най- големият експерт на шампански вина в света- Том Стивънсън. Той ще води уникален майсторски клас за розовите вина- икони от Шампан. 
За първи път на DiVino Taste ще се запознаем с качествената система на германските вина. Ще отидем на винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия с приключение из най- великите тероари на този континент. 

Ще отправим и поглед към бъдещето на традиционните бели български сортове. Николай Кръстев, един от младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите примери за вина от такива сортове, но и ще проследи тяхното развитие във времето.

По време на тазгодишния DiVino.Taste ще отворим вратата към един нов и вълнуващ свят и ще изненадаме любителите на виното… с майсторски клас за студено пресования зехтин! В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин.

Министерството на туризма ще представи проекта Сподели България за райониране на страната и популяризиране на 12 винено-кулинарни дестинации.


Билетите за изложението вече са в продажба. Можете да закупите билети за шоуто предварително онлайн на по-добра цена във Vintageclub.bg.

За по-подробна информация следете taste.bg
а на място на събитието ще бъдем ние- Life Tasting- ето как да ни познаете;)

Текст и снимки: DiVino Taste & личен архив 

Няма коментари:

Публикуване на коментар