петък, 28 юли 2017 г.

5 любими книги за пътешествия | Inspiration

Понякога не е нужно да се качваш на самолет и да изминаваш километри, за да пътуваш. Понякога е нужно само да отвориш книга, която да те отведе далеч. Пътувам чрез книгите винаги когато мога и те ме зареждат с толкова идеи и нови мечти, които да сбъдвам.

Ето и моите 5 любими книги за пътешествия:

1. Яж, моли се и обичай, Елизабет Гилбърт
Коя от нас не е мечтала за това- рестарт, ново начало, цяла една година посветена на пътешествия. И то какви пътешествия- радост за сетивата в Италия, изпитание на духа в ашрам в Индия и спокойствие, мир и любов на остров Бали! Перфектно разграфената година на Елизабет Гилбърт определено те кара да си помечтаеш.


2. На един черпак разстояние, Ричард Морей
Храната винаги е била мост между противоположни светове. Падам си по кулинарните книги, а когато става дума за пътуване и смесване на екзотични и френски вкусове, книгата няма как да не ми хареса. Момчето, което носи майчините си подправки в куфар и с тях пренася спомена, наследството, обичта... и французите, които те оценяват по това как ще приготвиш най- семплото ястия- омлет. Едно ястие може да те пренесе на километри далеч!


3. С дъх на кафе, Антъни Капела
Удоволствие е да четеш книгите на кулинарна тематика на Антъни Капела. Италианската храна през погледа на американците, историята на сладоледа, мистерията на кафето... Тази книга ни води чак в Африка, разказвайки за една невъзможна любов и сякаш ухае на кафе от първата до последната страница.



4. Плажът, Алекс Гарланд
Тази книга всъщност е моята номер едно- една от най- вълнуващите книги, които съм чела. Филмът има огромен принос за развитието на туризма в Тайланд и островите. Утопията за човека, който иска да избяга от обществото, но се оказва, че носи обществото в себе си дори на най- отдалечения и самотен остров.


5. География на блаженството, Ерик Уайнър
Това не е обикновена книга за търсене на щастието. Тя е смесица от геология, геополитика, пътешествие, наука и психология. Наистина е интересно да изследваш щастието и начина, по който различните народи го възприемат. Коя е най- щастливата и най- нещастна нация в света и до колко мястото, където сме се родили предопределя отношението ни към живота? Пътуването може да ти отговори на тази въпроси.


Автор: Валентина Лозанова I Снимки: ИнтернетI Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар