сряда, 14 септември 2016 г.

Страст по време на гроздобер | Photo Stories


Миналият уикенд казахме на всички, че отиваме на гроздобер. Имахме покана от Винарна Братанови за отбелязване на гроздобера от избите в Южен Сакар и се отправихме към Харманли. Сигурно всички очакваха да ни видят с работни дрехи и изцапани ръце да берем щастливо грозде, но ние решихме да отбележим гроздобера по един малко по- различен начин...



Много пъти сме разказвали за хора, които правят вино и в срещите си с тях сме се убедили, че за да се занимаваш с виноправене е нужна наистина голяма отдаденост и много страст. Страст, която предаваш и във виното. Неизбежно е!





А пиенето на вино трябва да се прави със стил и удоволствие. С уважение към труда на всички тези хора, които стават в 5 сутринта по време на кампания, които честичко изцапват ръцете си и са наистина много отдадени- можеш да го видиш в очите им, да го чуеш в разговорите им, които все се въртят около това. 

  


Няма по- голяма свобода от това да правиш нещо, което обичаш. И в този съботен следобед ние решихме да отпразнуваме именно тази свобода- да бъдеш себе си, да предаваш страстта си към нещо на другите.  



В златния час, когато слънцето вече се скрива зад хълма- насред лозята е много тихо. Шумни сме само ние в еуфорията си, че сме там сами, че правим нещата, които обичаме- снимаме, пием хубаво вино, смеем се и сме заедно. 



От време на време край нас минава работник със стара лада или старец на очукан мотор и ни поглежда с изумление. Градски момичета с красиви рокли...какво ли разбират от труда, който стои зад виното, което се прави тук... 

Разбираме страстта и винаги сме готови да я предадем на другите!




Страстта ни към виното подкрепиха:
  • Renault в България, които ни повериха своето страстно червено бижу - новото Renault Clio;
  • Vintage Summer Fashion, които знаят, че в началото на есента всяко момиче има нужда от червена рокля; 
  • Винарна Братанов, които напълниха чашите ни с червено вино, а шепите ни със зряло мерло.




Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар