неделя, 7 август 2016 г.

Звездно вино | Wine

Да имат лична марка вино или дори да притежават своя винарна се оказва сбъдната мечта на много известни личности. Сред тях има артисти, спортисти и рок изпълнители, все хора, които не свързваме с производство на вино, но често се оказват сериозно намесени в него. 

Някои от звездите предпочитат да се доверят на установени винарни за производство на свои брандове, други са по-смели и купуват дялове или целите изби. А има и такива, като Виктория Бекъм, които ги получават като подарък за рождения си ден :)

Ето и по-известните винопроизводители сред звездите:

1. Брад Пит и Анджелина Джоли, ChâteauMiraval, Южна Франция

Започваме с най-известната холивудска двойка, която участва активно в производството на френски вина с марката Miraval, която идва от едноименното шато, собственост на артистичното семейство. Всички 6000 бутилки от тяхното Miraval Rosé са продадени за 5 часа след пускането им в продажба. За създаването му Пит и Джоли си партнират с винарската фамилия Перен. Освен розе винарната предлага също бели и червени вина.


2. Дейвид и Виктория Бекъм, Напа Валей, Калифорния

Още една прочута двойка, която се увлича по виното докато живеят в Испания, когато Дейвид Бекъм играе за Реал Мадрид. Известният футболист купува на съпругата си собствена винарна в Напа Валей за нейния 34 рожден ден. За разлика от Бранджелина, Бекъм са наели експерти, който да произвежда вина само за семейството и приятели, и нямат намерение да пускат вината за продажба.

3. Стинг и Труди Стайлър, Il Palagio, Италия 

Съвсем професионално с вино се занимават Стинг и съпругата му Труди, които притежават собствена винарна близо до Флоренция, която произвежда органични и биодинамични вина. Певецът кръщава вината си на най-големите си хитове, като “Sister Moon” (първото вино, което произвеждат) и "When We Dance." Освен вино, в Palagio произвеждат още мед и органичен зехтин.


4. Франсис Форд Копола, Francis Ford Coppola Winery, Калифорния

Режисьорът на “Кръстника” е произвел повече от 40 вина в своята винарна в сърцето на слънчева Калифорния. Винарната носи името на режисьора, а едно от най-прочутите му Sofia Rosé е кръстено на дъщеря му София Копола.

5. AC/DC, Warburn EstateWinery, Австралия

Оказва се, че прочутата банда разбира и от хубаво вино. AC/DC си партнират с една от най-големите и известни винарни в Австралия за създаването на собствена марка вино - AC/DC The Wine! Back in Black Shiraz, Thunderstruck Chardonnay, You Shook Me All Night Long Moscato и Highway to Hell Cabernet Sauvignon са само част от вината, които създават заедно.


6. Карлос Сантана, Mumm Napa Winery, Калифорния

Карлос Сантана започва да се занимава с вино през 1999, когато в патртньорство с Mumm Napa създават пенливото Santana DVX. Първият опит се оказва толкова успешен, че екипът се събира отново за производството на Santana Brut. Певецът е оставил производството на професионалистите и участва в етикета и дизайна. Също така всяка година посещава винарната, за да одобри вкусовите качества на виното.

7. Антонио Бандерас, Anta Banderas, Испания

През 2009 г. актьорът, известен с ролята на Зоро, купува 50 % от испанската винарна Bodega Anta Natura и променя името й на Anta Banderas. Създадената през 1999 г. винарна се намира близо до Мадрид в извесетен винен район.





В България подобни примери сред звездите все още няма, но има извистни личности с интерес във виното, които по един или друг начин са свързани с него. Енологът на винарна Medi Valley край Смочево, гр.Рила например, като голям почитател на музиката на Иван Лечев, открива, че китаристът пък от своят страна е фен на вината му. В негова чест прави вино, което носи името и лика на известния български музикант - Incanto Excentric Ivan Lechev Edition





                      

Снимки: Google I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар