събота, 14 май 2016 г.

Впечатления от Spring Wine Tasting | Wine

Както ви бяхме писали, на 11-ти май в залите на SEC в Paradise Mall се състоя форума Spring Wine Tasting, с който Домейн Бояр отбелязаха своята 25 годишнина. 

Радваме се, че имахме възможност да присъстваме на това събитие и да опитаме някои интересни вина за пръв път.


Със сигурност поне половината от посетителите на събитието бяха привлечени там от възможността да опитат за пръв път в България вината на рок легендата Стинг. Избата в Тоскана, която е купил заедно със съпругата си преди 15 години се казва Tenuta Il Palagio и със сигурност е интересно място за посещение ако сте наоколо. Макар че по принцип съм малко скептична към вина, правени от знаменитости, си признавам, че Стинг се е справил добре със задачата- типични тоскански вина при това с атрактивни имена: 
When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

Опитахме няколко много приятни провансалски розета от Chateau de Berne, както и доооста Новозеландски Совиньон блан.


                                            
На тема Новозеландски Совиньон Блан беше и лекцията, на която присъствахме. Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка представи 6 страхотни примера за местен Совиньон по много атрактивен начин. Явно има причини за блестящата слава на Нова Зеландия, когато говорим за Совиньон Блан. И една удивителна от нас за Nobilo Icon 2015!



Чудесен спомен от един винен ден:)

Автор и снимки: Валентина Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар