понеделник, 16 май 2016 г.

Запазено за бременни | Life

Бременността и бебетата са се превърнали в истинска индустрия за търговците. На пазара се предлага такова разнообразие от нужни и ненужни пособия за бременни и бебета, че е лесно да се объркаш какво наистина ти трябва и какво не. 

След като аз самата преминах през това и се сблъсках с доста напористи продавачки, които ме убеждаваха, че “без еди кое си просто не може“ реших да направя един списък с топ 5 неща, които си купих по време на бременността и които ми се изплатиха многократно като допринесоха за доброто ми настроение в този период.

1. Възглавница за спане и кърмене
Няма да преувелича ако кажа, че това е най- практичната ми покупка по време на бременността. Когато започнеш да се въртиш нощем в търсене на удобна поза, започне да те наболява гърба и упорити ритничета не ти дават да заемеш определени положения- тази възглавница се превръща в най- добрия ти приятел. Предупреждавам- ще се пристрастиш към нея и половинката ти може сериозно да започне да ревнува, но без такава възглавница просто ще се мъчиш излишно. Моята беше пълна със спелта и я ползвах след това за кърмене и за спане на самото бебе като казват, че спелтата успокоява и коликите. Покупка 3 в 1:)


2. Хубави дрехи за бременни
Да се опитваш до последно да се вмъкващ в старите си дрехи, поразкопчавайки по няколко копчета, може да окаже много негативно влияния на самочувствието ти. Неизбежно преди още да ти е пораснал коремът, тялото ти ще се промени и старите дрехи просто няма да ти стоят както преди. В този момент ти е нужно да си купиш хубави дрехи, в които да се чувстваш красива, а не просто надебеляла. Красивите дрехи за бременни са вложение, което си струва особено ако ходиш на работа и искаш да се чувстваш красива и уверена както преди. Аз си поръчах моите на приятелка от Щатите, където тези неща са доста по- евтини.


3. Подходящ сутиен за бременни и кърмене
Още една покупка, която ще ти се изплати многократно, най- малкото защото ще се ползва доста месеци. Не е задължително сутиенът ти за бременна да бъде “бабешки“, вече има доста добри модели и си струва да се снабдиш поне с 2 такива. Всички знаем, че неподходящото бельо може да те накара да се чувстваш непривлекателна и да се опитваш да си носиш старите сутиени при неизбежните промени в гърдите е грешка, която те съветвам да не правиш. А в кърмещия период специалният сутиен е направо задължителен, ако не искаш да се събличащ на всеки три часа.

4. Хубави пижами, нощници и домашни дрехи
Нека не се лъжем- първите месеци с бебето /особено ако е зима/ ще прекараш доста време вкъщи, като ще има дни, в които няма да имаш време да смениш пижамата и такива, в които ще забравиш дали си си измила зъбите:) Не е нужно обаче да прекарваш дните си в най- стария си анцуг и развлачена блуза. Ако вложиш в хубави домашни дрехи, пижами и нощници ще се чувстваш много по- добре и няма да те е срам да отвориш вратата ако някой реши да те посети изненадващо.
5. Книгата За бебето на Д-р Сиърс
Готова съм да рекламирам тази книга на всяка млада майка, която срещна. Д-р Сиърс е точно обратното на д-р Спок от недалечното минало. Идеите му за родителска грижа, основана на връзката паснаха идеално на моите собствени инстинкти и убеждения и ми помогнаха по- самоуверено да се справям със съвети от сорта на - не го носи, ще го разглезиш; всеки да си знае леглото; кърмиш го прекалено често и т.н. Книгата му за раждането и тази за бебето ми бяха настолни книги доста месеци и не защото казват нещо толкова иновативно, а просто защото по един спокоен и приятен начин ти дават подкрепа и уверение в собствените ти сили и майчински инстинкти, което е безценно в този момент.

Автор: Валентина Лозанова | Снимки: Pinterest | Публикувано в Life Tasting Blog


Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар