четвъртък, 5 май 2016 г.

Spring Wine Tasting в София| Events


През месец Май ни очакват няколко страхотни винени събития!
Майската ни програма започва на 11.05 със Spring Wine Tasting в Paradise Mall.
С това събитие Домейн Бойар отбелязва своята 25-годишнина със специална селекция вина и майсторски класове. По повод годишнината си компанията ще представи над 100 вина от портфолиото си от вносни вина.
За да представят вината си на SPRING WINE TASTING у нас пристигат представители на най-големите световни винени компании като Constellation Brands и Accolade Wines, както и собственици на прочути изби от портфолиото на „Домейн Бойар Интернешънъл“ от цял свят.  
Организаторите са заложили и на интересна програма с майсторски класове.

Ето и цялата програма:
Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни? - дегустация и представяне на шест вина от втората родина на сорта. Гостите ще имат възможност да открият шестте разлики или защо новозеландският совиньон блан спечели сърцата на милиони. Водещ в този клас ще бъде Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.
Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят - Маркетинг, добра визия или съдържанието в бутилката - кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари. На всички тези и много други въпроси ще отговори Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР). Заедно с него посетители ще имат възможността да дегустират и шест от най-успешните марки вина на Accolade wines.
Сериозни вина през розови очила - Провансалското розе е символ на бонвивана по Лазурния бряг, но освен това е сериозно и стилово определящо вино. Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Вината ще бъдат представени от трима водещи френски винари, от всяка една от избите. В рамките на този клас гостите му ще се запознаят със Сабин Рабе - собственик на Chateau Pigoudet, Виктор Барду - експорт мениджър на Chateau de Berné и Фани Брьой - енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière
25 години Домейн Бойар  - Кои са концепциите, които са ръководили енолозите на Домейн Бойар при създаването на емблематичните български вина през последните 10 години. Една интригуваща дегустация на изключително редки, енотечни вина, водена от т.нар. dream team на Домейн Бойар и Кортен - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов, която ще разкрие пред гостите как се развиват сортовите вина в бутилката през годините и как се създават купажни вина в класически вид.

По време на еднодневния форум, срещащ производители и винени ентусиасти, организаторите са подготвили и специална изненада: вината на рок легендата СТИНГ, които за първи път ще бъдат представени в България. Е признаваме, интересно ни е да ги опитаме!

Вината на рок легендата STING за първи път в България - ексклузивно представяне и дегустация за българската винена публика, водена от Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio - избата и имението на музиканта Стинг в Тоскана.


Кога: 11 май, сряда от 12:00 ч. до 21:00 ч.
Къде: в залите на SEC - Sofia Event Center (Paradise Mall, ет. 3; бул. „Черни връх“ 100).
Как: с билети от online магазин: http://www.vintageclub.bg/category/spring-wine-tasting-123

Публикувано в Life Tasting Blog 
Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар