петък, 19 февруари 2016 г.

Хората на Шри Ланка | Photo Stories

Днес ще ви разкажа за Шри Ланка като ви покажа хората, които ще срещнете там. Накипрени с пъстри сарита или в ежедневните си работни дрехи, на път към храма или към училище, на пазара или сред чаените плантации. Различни и шарени, хората в Шри Ланка са още едно потвърждение за разнообразието на острова.  

 

В Шри Ланка често ще срещнете хора с черна точка в центъра на челото. Казват, че това е мястото на мистичното трето око - канал на мъдрост и интуиция, на божественото знание. А кой е по-близо до него от децата? 
smile emotic
 
Много от жените на острова са облечени в сари, както в ежедневието си, така и в празнични моменти като сватба (снимката горе в ляво) и посещение на храма (снимката горе в дясно), когато саритата са особенно цветни и красиви.

 
Открихме, че най-интересните образи, може да откриете по пазарите и автогарите. Тези места са толкова живи и разнообразни, че спусъкът на апарата започва да пари под пръстите ви :)



В Шри Ланка чаят се бере от жени. Ако искате обаче да снимате как се бере чая, ще трябва да си платите. Добрата новина е, че долар-два ще ви осигурят много кадри.



Често и на всякъде ще срещнете монаси или будиски поклонници. Много по-често от колкото срещаме християнски свещеници у нас. Или може би бялото и оранжевото привличат погледа и вниманието повече от черното :)




На острова повечето ученици са в бели униформи. Сигурно защото в будизма бялото е цвета на лотоса и се свързва с чистота, познание и светлина.









И да не забравим туристите! Ще ги познаете по апаратите :)

Ако искате да научите още за острова, вижте статията "Шри Ланка - пет причини да я видите".

Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар