понеделник, 10 август 2015 г.

Нели | People


Представяме ви Нели – собственик и управител на чаровен малък хотел в Обзор.

Хотел Корал е всъщност малка спретната къща за гости на 50 метра над един от най-дългите плажове в България. Нели открива хотела през 2005 г. и от безлична соц постройка го превръща в уютно място с излъчване, което те кара да се връщаш отново и отново. Хотелчето разполага с 12 стаи с изглед към морето или към Стара планина, и още щом влезете в лобито попадате сред приятелска и топла атмосфера в изненадващ африкански стил.
 

В градината му ще откриете страхотна беседка с меки възглавници, където можете да се наслаждавате на студени летни коктейли или просто да почетете, да поиграете табла или на телефона си. За най-малките гости е отделен детски кът с куп играчки и декоративен басейн, в който всяко лято лагеруват 10-ина костенурки.



Ето какво ни разказа Нели за идеята си за свой хотел на морето и нейното осъществяване:

LifeTasting: Защо Обзор?
Когато бях на 15 години, в началото на един красив септември, с най-добрата ми приятелка, с общо 5 лева в джоба и лека лъжа към родителското тяло, решихме да отидем сами на вилата й в Обзор, за да отпразнуваме рождения й ден. Не знаех нищо за Обзор и до тогава не бях ходила. Когато пристигнахме, след дълго пътуване с влак и автобуси, не ми се стори нищо особено. Но когато се озовах на огромната тераса на вилата с изглед към безкрайната шир на морето, се влюбих в това място.

LifeTastingКак дойде идеята да имаш свой хотел?
В онзи красив ден, на онази невероятна тераса, по детски силно, си помечтах някой ден да имам нещо свое на това място. Минаха доста години, през които редовно ходех в Обзор, но след като семейството ми порастна, нямаше как да отсядаме във вилата на приятелката ми и се налагаше да спим в най-различни и често не особено приятни „частни квартири“. Тогава мечтата ми придоби конкретни очертания – искаше ми се не само да имам нещо свое, но да мога да предложа едно уютно и приятно място за настаняване, каквото осезателно липсваше в Обзор.


През годините не спирах да се оглеждам за нещо подходящо, но все не намирах, това което искам. В една понеделнишка утрин, след като точно се бях прибрала в София от поредния обезнадеждаващ уикенд, прекаран в огледи в Обзор и околността, на страниците на едно издание за недвижими имоти, видях точно това, което търсех. Познавах собственичката и на следващия ден бях обратно в Обзор. Стиснахме си ръцете и приключението започна.


LifeTastingОт къде идва вдъхновението за африканското настроение в обзавеждането?
Въпреки че беше строен след промените, хотелът имаше силно соц излъчване и се нуждаеше от сериозно преустройство. Интериорният дизайн ми е хоби от години и имах идея как искам да изглежда хотела, но за това се нуждаех от професионална помощ. Подкрепа и вдъхновение получих от различни места - талантливи приятели нарисуваха картини и изработиха различни украси от миди и подръчни материали, които бях събрала от плажа. Шалтета по леглата пък спазарих от уличен търговец в Тайланд. 

Едно от любимите ми места в хотела беше градината, която преди това беше ресторант, но с малко въображение аз я превърнах в бар в африкански стил, който ми е слабост. Тогава този стил все още не беше популярен в България и намирането на подходящите материали се оказа трудна задача. Днес това е сърцето на хотела – тук денят започва с ароматно кафе и домашно приготвена закуска, и завършва с коктейл.



LifeTasting: Разкрий ни малко от тайните на мястото
Повечето хора, които не са били в Обзор, незаслужено го подценяват. Вероятно защото някога Обзор наистина беше доста загубено село, но през последните години се разви в положителна посока. Най- отличителен и впечетляващ безспорно е плажът – един от най- дългите в България (близо 10 км.). Други приятни места са дългата крайбрежна алея, сенчестият градски парк, амфитеатър с разнообразна вечерна програма и множество ресторантчета с много прилични цени. Моите любими са „Морски бриз“ на крайбрежната алея, „Лилия“ – в центъра и спокойната градина на таверната „Теокли“.


Ако говорим за барчета, любимият ми плажен бар е „Куба“ – разнообразни напитки, усмихнати сервитьорки, сенчица и удобни за полягане барбарони, разбира се бар „Пираня“ в хотел Корал, подходящ за закуска и happy hour след плажа, както и Тerrace Lagoon – направен изцяло от европалети и с невероятна гледка към морето. За любителите на нощните преживявания също има по нещо - клуб „Антураж“ в края на южния плаж, където често участват родни поп и рап звезди, както и „Event 87”, подходящ за феновете на поп-фолка.



LifeTasting: Собствениците на хотели често се сблъскват с ексцентрично поведение от страна на туристите- балконинг, епични напивания- с какво те изненадват твоите гости?

Обзор е предимно семеен курорт и за наша огромна радост изпълнения от рода на балконинга и интоксикирани от алкохол тинейджъри, търкалящи се по улиците, не са често явление. Основните ни туристи са семейства с деца или влюбени двойки, които търсят повече спокойствие и тишина, от колкото шумни забавления. Разбира се, случва се да има клиенти с по-капризни или особени желания, но пък нашата работа е да се постараем да усмихнем и най-навъсените или да угодим и на най-капризните. 

В Обзор не е много разпространен уикенд туризма и повечето хора идват на почивка поне за една седмица. Това означава, че още на втория ден, ние вече знаем кога обичат да стават, какво закусват, как пият кафето и коктейлите си. В замяна на това пък, нашите гости споделят, че се чувстват, като у дома си, а не като в хотел.

LifeTasting: А имаш ли незабравим момент, споделен с гости на хотела?
Много от нашите гости, стават и наши приятели и идват няколко години поред. Та, като се видим е искрен възторг и прегръдки, а неведнъж на изпроводяк сме проливали по някоя и друга сълза...И все пак най-голямото ми удовлетворение от работата са клиентите, които не само си тръгват доволни, ами идват пак

Ще откриете хотел Корал в гр. Обзор, както и тук, и на страницата им във Facebook.

Снимки: личен архив I Публикувано в Life Tasting Blog

1 коментар: