четвъртък, 23 юли 2015 г.

Рожен: традиции и фестивален стил | Life


Без съмнение, съборът в Рожен ще се запомни като едно от най-вълнуващите и обсъждани събития на лятото. Защото Роженските поляни край Смолян събраха рекорден брой хора от всички възрасти, от всички краища на страната и от чужбина, хора с най-разнообразни интереси и външен вид, почитатели на народната музика и такива, които играят хоро само на нова година. Защото макар и позабравени, народните традиции и фолклорът са част от нашето ДНК и всеки има нужда да се почувства българин, и да изпита гордост от това. Защото лятото е време да празнуваме живота и свободата, а какъв по-добър начин да го направим на фестивал в зелените Родопи на фона на 400 гайди и космическия глас на Валя Балканска?

Сигурно знаете, че един от най-интригуващите акценти за всеки фестивал, е стилът на участниците. Преди време ви разказахме за музикалния фестивал Coachella в Калифорния, който вдъхновява не една модни колекции, а стилът на участниците му дълго се обсъжда в модните блогове. С истинска радост установих, че съборът в Рожен също се оказа достойна арена на фестивален стил и дух. Вижте сами:





Още нещо, което наистина привличаше вниманието, бе желанието и старанието на голяма част от младите хора на събора да се облекат в народни носии или поне да добавят фолклорен елемент към облеклото си. И някои от тях бяха успели да постигнат стил, който не те оставя безразличен. Убедете се сами:
Ако искате да научите повече за самия събор, можете да прочетете тук.

Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog 

Няма коментари:

Публикуване на коментар