четвъртък, 9 април 2015 г.

Рецепта за великденски палачинки с червено цвекло | Lifestyle

Споделено от блога на Магдалена Пашова- здравословна рецепта за палачинки с червено цвекло вместо мляко.

На Великден готвенето може да бъде забавно особено когато е цветно!


Продукти:
  • 1 1/3 чаша брашно от спелта
  • 2 яйца от свободни кокошки
  • 1 чаша прясно изцеден сок от червени цвекло
  • ½ ч.л. вода
  • щипка сол
  • 2 с.л. гхи или кокосово масло за тигана


Приготвяне:
Аз лично смесвам всики продукти в блендера и миксирам до еднородна смес. Можете разбира се да го направите и на ръка с телена бъркалка – целта е да получите хомогенна смес с гъстота на боза и без бучки.
Загрейте котлона на средна температура и разтопете парченце масло в тигана. Изсипете малка част от сместа и разклатете тигана, така че сместта да покрие дъното на възможно най-тънък пласт. Изчакайте няколко минути да стегне и обърнете с помощта на шпатула. Изчакайте още минута. Прехвърлете в чиния, завийте с плънка по ваш избор и продължете със селдващата палачинка.

Пълнежът на палачинките е от свежо крема-сирене и бейби спанак. Алтернативно може да използвате рикота, котидж чийз или заквасена сметана, както и комбинация от различни зеленолистни. Допълнително може да обогатите плънката със смляно ленено семе, сусам, слънчоглед или смлени орехи. Пастет от зеленолистни също е доста добър вариант за плънка.


Можете да намерите още здравословни и интересни рецепти в блога на Маги: Naturelita

Няма коментари:

Публикуване на коментар