четвъртък, 2 април 2020 г.

Как да не се убиете по време на карантина | Zen

Как се справяте с това ново предизвикателство- изолация вкъщи?

Предполагам и при вас нещата изглеждат по подобен начин. Налага ви се да работите някак от вкъщи като едневременно гледате детето, стараете се да му намирате занимания, да учите с него, готвите по три пъти на ден, опитвате се да спортувате, гледате да почистите, да почетете- защото нали все пак "сте си по цял ден вкъщи" И в цялата тази забава е важно да съхраните най- ценното- любовта и разбирателството.


Ето и съветите на един Life Coach как да го направите:


1. Още в началото разпределете ангжиментите си. Досега може да са били разпределени по един начин заради служебните ви задължения, но сега е време да направите нов план, който да работи и за двама ви.
2. Намирайте време за себе си. По отделно. Дори да са 30 минути на йога или четене на книжка в другата стая- взимайте си ги всеки ден.
3. Тренирайте заедно- това повдиха духа и създава ново ниво на екипност.
4. Създавайте нещо заедно- гответе заедно, създайте заедно игри за детето, работете заедно по служебния проект на някой от двама ви, направете редизайн на дома си.
5. В цялата върволица от задачи намирайте време да се свързвате истински- разговаряйте, гушкайте се, обичайте се.
6. Играйте и танцувайте- променяйте енергията в къщата като пускате музика, правите си смешки и се забавлявате.
7. Прощавайте бързо. Това е възможно най- лошият момент да се цупите в ъгъла по какъвто и да било повод. И всъщност най- добрият съвет за брака изобщо- прощавайте си бързо и не се връщайте към стари спорове.




Автор: Валентина Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog


Последвайте Valentina Lozanova Personal Coach във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар