понеделник, 25 декември 2017 г.

Отправна точка: Гърмен | Travel

Посещавали сме района на Лещен и Ковачевица неведнъж, а сигурно сме и разказвали за него. При последното си посещение обаче решихме да излезем малко от отъпканата пътека и открихме, че района има още с какво да ни изненада. 

Отправна точка този път ни беше комплекс Garmen Hills



Там бяхме наели две вили за уикенда и откровено казано спокойно можехме да не мърдаме от тях. Запалена камина, домашна баница за закуска, спокойствие и тишина и много вино- какво повече може да ти трябва! 

  

Но пък времето ни изненада с такова приятно декемврийско слънце, че нямаше как да не се възползваме.

Запътихме се към Долен- селото е исторически резерват със старите си къщи, а от скоро там има построен съвременен амфитеатър, където се провежда летният фестивал Transfiguration. По това време на годината в старата част на селото няма никой, не работи нищо, но това не прави разходката до амфитиатъра по- малко романтична. 

  

Следващата спирка беше винарната Uva Nestum. Доста сме слушали за хотела, а вината на винарната се продават само тук. Няма спор, хотелът е впечатляващ и много модерен за мястото. Ресторантът е чудесен избор за обяд- с вино от избата разбира се!

  

Откритието на нашето пътуване безспорно беше Зоокътът в град Хаджидимово. Определено не очаквах това, което видяхме- сърнички, еленчета, козички, понита, патици и гъски, че даже и кунгуру, които се разхождат свободно в борова горичка без никакъв страх от хората сред тях. Усещането беше все едно си в селцето на дядо Коледа, а еленчетата позволяват дори да ги докоснеш. 



Не знам кой държи и се грижи за мястото, но за него нямаше дори вход, а беше огромна атракция за децата. Ще го намерите непосредствено до манастира Свети Георги Победоносец. 

Преди да си тръгнем се отбихме за обяд в Ковачевица- логичен финал на пътуването, а къщите в Гърмен не ни се напускаха- лесно беше да се почувстваме у дома в тях. 


Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар