сряда, 28 декември 2016 г.

5 Български естествено пенливи вина за Новогодишната нощ | Wine



Новогодишната нощ е чудесен празник по много причини, в това число и поради факта, че пиенето на балончета е просто задължително. В този ред на мисли има истина, която трябва да знаете, особено ако планирате организирането на парти: не е задължително да сервирате шампанско (Champagne) за Нова година. Точно така, истина е! Вместо това, можете да предложите на гостите си Български естествено пенливи вина, които блестят също толкова ярко като френското шампанско без да са толкова скъпи.

Въпреки своя чар, пенливите вина в България изключително много се подценяват. Малко хора знаят, че съществуват добри български естествено пенливи вина, направени по класическа технология. Поради не високата култура на пиене на пенливи вина в България и поради сложната и скъпа технология, при която вторичната ферментация протича в самата бутилка, след което следват определен брой извършени на ръка операции и последващо задължително отлежаване, малко наши изби създават естествено пенливи вина. Въпреки това те не отстъпват по нищо от повечето чужди такива, а в много случай дори ги надминават.
Истината е, че както за всички други вина, така и за пенливите нямате нужда от специален повод, нито е от значение кое време на годината е. 


А сега, нека ви представим нашите пет предложения за естествено пенливо Българско вино, с което да посрещнете Нова година:

ZERO BRUT - Едоардо Миролио
Сортов състав:
Пино Ноар 80% и Шардоне 20%

Съчетание с храни:
Подходящо за аперитив, рибни ястия и бели и жълти сирена.

SATIN BRUT blanc de noir – Логодаж
Сортов състав:
Широка Мелнишка Лоза 100%

Съчетание с храни:
Морски деликатеси, омари, хайвер..

Dr. Ognyan Tzvetanov Extra Brut - Боровица;
Сортов състав:
Шардоне, Совиньон блан, Пино Ноар

Съчетание с храни:
Рибни ястия, суши ,меки сирена

SATIN ROSE – Логодаж
Сортов състав:
Широка Мелнишка Лоза 100%

Съчетание с храни:
Подходящо за аперитив, морски дарове, зрели сирена.


ROSE BRUT - Едоардо Миролио
Сортов състав:
Пино Ноар 100%.

Съчетание с храни:
Консумира се като “welcome drink”, със сурови морски деликатеси, интензивни зрели сирена /пaрмиджано/ или самостоятелно

Може да опитате да съчетаете горните и с десерти на сметанова основа или с яйчен крем, чийзкек, тирамису, млечна баница, агнеса.

Сервирайте на 7-9 градуса ☺

А можете да ги откриете във Vino Orenda Wine Shop.

Наздраве за вълнуваща и блестяща Нова година!




Автор: Vino Orenda Wine Shop I Снимки:e-Lights photography & Google I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар