неделя, 9 октомври 2016 г.

Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016 | Events

Българското вино има нужда от вас! А ние, определено, имаме нужда от хубаво българско вино :) И точно затова очакваме с нетърпение тазгодишното издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste, който тази година ще се проведе на 18, 19 и 20 ноември. Три дни, в които за пореден път ще празнуваме виното!


Тази година акцентът е поставен върху развитието на българските винаБлизо 70 производители на български вина ще представят най-доброто от своята продукция. Ще научим и как изглеждат местните сортове, погледнати отвън, какъв е потенциалът за отлежаване на белите вина у нас, ще надникнем и сравним някои вина от легендарни тероари. Очакваме да научим съпътстващата програма, за която организаторите обещават да е много силна!

Мястото е известно и лесно – зала 3 на НДК в София. Посетителите ще имат възможност да дегустират над 500 вина, да се срещнат с хората, които ги създават, да научат лично от тях историята зад всяко вино. За някои виното е история и магия, за други – изражение на природата, за трети то е рожба на талантливи лозари и винари, влюбени в работата си. То е също аромати и вкус, мисъл и удоволствие... Виното е всичко това, но и още нещо: през ноември българското вино е DiVino.Taste!

Това е шестото издание на форума, а шест години са и много, и малко. Много, защото през това време DiVino.Taste извървя дълъг път и се превърна в най-големия форум на българското вино. От друга страна шест години са малко, защото виното на България тепърва поема по един нов и дълъг път и едва сега започва да разкрива истинския си потенциал

Още след първото издание, през 2011 в Централния военен клуб, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти, да научат повече за отделни подзони или сортове и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено. DiVino.Taste се наложи и като място, където професионалисти от чужди държави идват, за да се запознаят с българското винопроизводство.



По традиция, заедно с изложбената част, програмата на DiVino.Taste ще предложи много майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

Подробна програма за DiVino.Taste 2016

Повече информация за събитието може да намерите тук.

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове ще може да бъдат закупени тук.

Публикувано в Life Tasting Blog I Снимки: DiVino.Taste

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар