понеделник, 18 януари 2016 г.

Истанбул в няколко снимки | Photo Stories

Истанбул е градът на гледките! Красиви морски залези над Босфора, летящи гларуси над рибния пазар, светлините на джамиите късно вечер и разбира се колоритните оживени улици през деня. 

Гледка към Кулата Галата по залез


Гледка от моста на Галата


 Рибният пазар привечер. Истанбулска дама на разходка в парка пред Ая София.Една от най- оживените улици в Истанбул- Istiklal street- магазини, заведения, барове и разбира се червените трамваи и много котки.Турското кафе винаги се поднася с чаша вода. А на масата често ще намерите табла за игра.


Впечатляващата Истанбулска гара- Sirkeci- последна спирка на небезизвестния Ориент Експрес. Тук е снимана и сцена от филма за Джеймс Бонд "От Русия с любов".По моста Галата може да видите рибари с техните въдици от рано сутрин до залез. Много от тях продават уловената риба директно на моста.


Нашите любими места и преживявания в Истанбул можете да видите  ТУК

Ето и една идея как да спестите пари и време при посещение на забележителностите на Истанбул. С опцията, която Ticketbar създадоха за нас, можете да си купите билет онлайн и да избегнете опашките на място за забележителности като църквата Света София, дворците Долмабахче и Топкапъ

Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар