събота, 29 ноември 2014 г.

Галерия Sabai гостува на Vino Orenda | Inspiration

В сряда вечер, в единствения магазин само за българско вино Vino Orenda в приятната компания на вината на Александра Естейт и домашните бисквити за вино Bakery Box, се състоя първото от три събития, които имат за цел да представят един наистина интересен и екстравагантен проект - ZOOM IN.


ZOOM In е артистичен проект, в който креативното архитектурно студио ZOOM представя 5 от най-емблематичните си сгради не като стандартни чертежи и планове, а под формата на бижута-уникати.

  

Колекцията за момента е лимитирана, но архитектите имат твърдото намерение да я допълнят с още нови серии. Бижутата на ZOOM In могат да бъдат намерени във Vino Orenda на пл. Македония №50А, Руски паметник в София до 10 декември, постоянно изложени в галерия Sabai и онлайн на www.inzoomin.org.


Самите бижута са изработени от Полина Димитрова, която споделя, че основното в работата и е да усети формите на сградите и да избере елементите им, които са и най-интересни.


Това, което я приближава до работата на ZOOM Studio са изчистените линии, вниманието върху детайла и търсенето на нови комбинации между материалите.


В съвършена комбинация с артистичните бижута, по време на събитието във Vino Orenda бяха представени и вината на Александра Естейт / Alexandra Estate.


Alexandra Estate също е нов проект от началото на 2012 г., когато са закупени първите лозя край с. Орешец, които граничат със 100-годишна дъбова гора.


Вината, които имахме удоволствието да опитаме са: Александра Совиньон блан и Шардоне барел ферментет 2013г., Александра Розе Мурведр и Гренаж 2013, Александра Мурведр, Сира и Вионие 2013, Александра Мерло, Каберне фран и Пети вердо 2013, Александра Purple Red Мерло 2013.


Всички вина (без Alexandra Sauvignon Blanc 2013) са ферментирали и отлежавали в бъчви, като дори в розето има процент на ферментация в бъчва.


При отглеждането на лозята на Alexandra Estate са застъпени принципите на органичното и биодинамичното земеделие.

 
 

В същия дух са приготвени и невероятните домашни бисквити на Bakery Box с интригуващи солените комбинации от лимец, сушени домати, синьо сирене и люти чушки, както и сладките вариации от нутела, тиква и канела.


Майсторката на бисквитите ни разказа за удоволствието да правиш истински закуски и плановете си да ги направи достъпни до повече хора.


Следващото събитие във Vino Orenda ще се проведе на 3 декември, когато сетивата ни ще бъдат изкусени от ръчно правен шоколад на Tamoka, придружен от вината на бутикова изба Марян / Maryan Winery

 

А на 10 декември Tamoka и Bakery Box ще си партнират с вината на Кастра Рубра / Castra Rubra Winery.


Не пропускайте да се насладите на изкуството на хубавото вино, домашните бисквити, ръчно правения шоколад и артистичните бижута във Vino Orenda Wine Shop.


Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар