четвъртък, 6 април 2017 г.

5 места в Гърция, които да посетите през пролетта | Travel

Пролет е, ура! Сега е моментът да открием сезона на слънчевите дни с разходка до Гърция, където вече ухае на лято. През април и май Гърция е повече от гостоприемна – вече е топло, без да е твърде горещо, можете да пиете кафето си на вън без да търсите сянка, както и да се разхождате без да ви пречат досадните тълпи от туристи.

Ето и няколко от любимите ни места в Гърция, които са идеални да посетите през пролетта:



#1 Палеос Пантелеймонас

Палеос Пантелеймонас е изключително атрактивно старинно селце с красиви каменни къщи с чардаци и дървени капаци на прозорците, които силно напомнят на къщите в нашата Ковачевица. Разположено е на височина от 700 м. и разкрива поразителна гледка към морето и плажовете на Южна Пиерия. Селцето е подходящо за еднодневна разходка и за лежерен уикенд далеч от света в спокойна и пасторална обстановка. За вдъхновение може да разгледате нашата разходка до Палеос Пантелеймонас тук

Не пропускайте да опитате местното ципуро, направено от тъй един интересен плод - ягодово дърво (strawberry tree), чийто вкус сравняват с този на смокинята.


#2 Метеора

Метеора е може би най-популярната пролетна дестинация в Гърция. През пролетта районът е безкрайно красив и зелен, и позволява да се разходите сред скалните манастири без да ви е твърде горещо. Мястото е наистина впечатляващо Комплексът включва 9 запазени манастира, от които 6 са действащи, построени на върховете на труднодостъпни високи скали, приличащи на каменни стълбове. 

Не пропускайте да си закупите кандило, за което ще се сетите с радост по Каледа.


#3 Кавала

Ако сте ходили на остров Тасос, най-вероятно сте минавали през Кавала. Хората често го подминават, а мястото е чудесно за дневна разходка или за уикенд. Освен, че е близо до границата с България и край него има много приятни плажове, в Кавала ще откриете чаровен стар град със средновековна крепост, акведукт и много крайбрежни заведения с вкусна морска храна.

Не пропускайте да се разходите по калдаръмените улички на стария град и да обядвате на крайбрежието.
  

#4 Атина

Пролетта е идеално време за обиколка на гръцката столица. Меко слънце, малко туристи, приемливи цени на хотелите и туристическите забележителности. За всеки, който е бил някъде в Гърция или по островите, Атина няма да е голяма изненада- същата хубава храна, същото лежерно ежедневие на хората, същото ярко синьо небе. Но столицата разбира се се отличава доста от другите места. Вижте как през нашите 5 причини да ви препоръчаме Атина извън туристическия сезон.

Не пропускайте да обядвате някъде навън в стария град. А ние ви препоръчваме да изберете място с изглед към Акропола.



#5 Халкидики

Халкидики винаги е добра идея! Особенно ако и вие като нас цяла зима сте чакали да видите морето и нямате търпение да чакате лятото, а то е толкова близо.  Вижте защо харесваме Халкидики

Не пропускайте да се разходите до Порто Карас (Domaine Porto Carras) - една от най-големите гръцки винарни, която разполага с 4 750 хектара лозови масиви. Малка част от тях се виждат от пътя към винарната - красиво пръснати по хълмовете от двете страни на шосето. Тук можете да научите повече за винарната и гръцко вино.



Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар