неделя, 15 януари 2017 г.

5 места в България, които да посетите през новата година | Travel

Когато мислим за нови пътешествия, обикновено все ни тегли към чужбина. Същото важи и за всички хора, които посещават България по време на своите ваканции. Предлагаме ви нещо интересно - представете си, че сте чужденец в България! Открийте местните фестивали, скални църкви и феномени, следи от далечното и по-близко минало, които привличат хора от цял свят в страната ни. Избрахме точно 5 места и събития в България, където ще се почувствате истински откривател.

1. Фестивалът на розата в Казанлък – Сигурно сте чували, че в края на пролетта в Розовата долина на България откриват розобера с колоритен фестивал! И ако не сте го посещавали, време е да включите казанлъшкия Фестивал на Розата в календара си за юни, защото си заслужава! За актуална информация за програмата на фестивала проверявайте сайта на община Казанлък. Ако търсите вдъхновение, прегледайте нашия материал от миналата година – Фестивала на розата в Казанлък.


2. Гроздоберът в Южен Сакар – В сезона на гроздобера често посещаваме любимите си винарни. Има обаче едно събитие, което предлага нещо повече! Винарните от Южен Сакар заедно превръщат гроздобера в местно събитие, което си струва да посетите и подкрепите. „Празник на Гроздобера Харманли” се организира вече две години с подкрепата на Община Харманли и винарските изби Вила Бассареа, Иво Върбанов, Винарна Братанови, Винарска изба „Кастра Рубра”, Винарска изба „Тера Тангра”, Винарска изба „Малката звезда” и „Коларово”. Как преминава празника можете да прочетете тук.


3. Скалните църкви и крепости край Свиленград - Имаме късмета да живеем в държава с богато историческо наследство, а едно от най-вълнуващите приключения за пътешественика е да търси и открива следи от миналото, които по някаква причина са останали незабелязани от масовия турист. Ако и вие сте откриватели по душа, няколко удивителни скални църкви и крепости в района на Свиленград чакат да бъдат открити.


4. Капана в Пловдив - Сигурно сте чули да се говори за стария квартал в града, който има нова цел – да се превърне в територия на свободното изкуство. Винаги е приятно да се разходите из артистичния квартал на Пловдив – за ден или за уикенд, да се потопите в спокойния и бохемски дух на града, както и да се включите в Капана фест - фестивала на улично изкуство, който се провежда през пролетта и есента. За вдъхновение вижте Капана фест или какво сеслучва в Пловдив през нашите очи.


5. Бузлуджа - Сигурно знаете, че монументът е изоставен и се руши. Най-вероятно сте забелязали и, че в последно време често се говори за него, а връх Бузлуджа е атакуван от професионални фотографи, продуценти, архитекти и от обикновени любопитни туристи от цял свят. Защо? Всеки търси нещо.. различно, специално, мистично, призрачно или просто иска да го види. Ние го видяхме и определено е интересно приключение, което ви препоръчваме да преживеете.


Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар