петък, 27 януари 2017 г.

5 Български винарни, които да посетите през 2017| Wine

Ние ги посетихме през 2016 и определено ще повторим!

1. Вила Мелник: в района на Мелник сме се отбивали неведнъж. Дали на път към Гърция, дали конкретно в чаровния Мелник. Тук винаги ни е приятно и спокойно, а откакто отвори врати изба Вила Мелник се връщаме с още по- голямо удоволствие. Избата организира турове за почитателите на виното, а често и специални събития по различни поводи. Впечатляващи са тунелите, издълбани под земята за съхранение на виното.


Не пропускайте да опитате:
Задължителните за региона вина от Широка Мелнишка Лоза и Мелник 55, както и чаровното Orange wini sauvignon blanc 2016
 
Бонус: ако имате повече време в района можете да прескочите и до интересната изба на винарна Орбелус с формата на истинска бъчва вкопана в земята.

Не пропускайте да се присъедините към празника Трифон Зарезан, който винарните от Мелнишки регион организират на 11 и 12.02.  Повече информация Тук.

2. Вила Юстина: избата на Вила Юстина е нещо повече от винарна. Не случайно са се кръстили парк- лозе, а посетителите ще се изненадат и от немалката ферма за животни на територията. Красиви гледки /непременно се качете на кулата, от която се разкрива панорамна гледка към лозята/, вкусна храна и отлично вино. Тук сме идвали на обяд на открито, а в края на миналото лято присъствахме на пикник сред лозята, от който не искахме да си тръгваме! Следете календара им със събития във Facebook и можете да се присъедините на някои от туровете на избата, съчетани с вкусен обяд и хубаво вино.
Не пропускайте да опитате: Монограм Мавруд&Рубин

3. Меди Вали, с. Смочево
По стария път към Рилски манастир ще стигнете до реновирата винарна на Меди Вали. И тук ще ви посрещнат усмихнати домакини. Можете да направите тур на избата, да се възползвате от предлаганите дегустации и да се полюбувате на красива гледка от терасата на дегустационната зала.
Не пропускайте да опитате: Вионие Инканто Ексцентрик и лимитираните червени вина от същата серия

 
4. Изба Манастира от скоро посреща гости във винарната си. Ако се намирате в района на Пазарджик си струва да направите отбивка към село Лесичово, за да ги посетите. Миналата година присъствахме тук на празника по зарязването Трифон Зарезан и имахме възможност да опитаме нови реколти от любимите си вина и да разгледаме избата. Уютна и модерна и отново любимата ни тераса с гледка към лозя!Не пропускайте да опитате: Розе Мидъл Форест и мавруд..определено Мавруд Илая  2013

 
5. Винарна Братанови: в района на Харманли можете да си направите истински винен тур като посетите 4-5 винарни в непосредствена близост.
Лозята на Братанови се намират на хълм край село Шишманово с красива гледка и е повече от удоволствие да се разходиш /или поснимаш/ сред тях по залез.
През Септември в района организират голям празник за гроздобера, на който участват всички местни винарни и за който вече сме ви разказвали Тук
Не пропускайте да опитате: Емблематичната за избата 100% Тамянка (ако им е останала някоя бутилка), както и сира.


Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар