неделя, 19 юни 2016 г.

Хората на Тоскана | Photo Stories

Познато ли ви е това усещане - вървите по павирани улички, редуват се слънчеви площади със сенчести фасади, и ви е лятно, и ви е лежерно, в едната ръка фунийка джелато, в другата фотоапарата и се опитвате да снимате, и да ядете едновременно :)

И всичко това се случва по италианските улици! А те са изпълнени с живот, слънце и настроение.. От някъде се чува италианска музика, от всякъде звучи напевна италианска реч, мирише на вкусна храна и е пълно със сцени, достойни да бъдат поставени в рамка.


И все пак, най-интересни остават хората! А да наблюдаваш италианците в естествената им среда е наслада за окото и душата. Защото имат стил, защото разбират от мода, защото знаят как да живеят и това си личи по всичко.

Италианците и техните велосипеди.. Умеят да ги карат по тесните павирани улички, пълни с туристи. Веднъж се опитах и признавам си, оказа се висш пилотаж за мен! За италианците - детска игра :) 


 

Италианските стълби и парапети рядко са празни. Местните и чужденците ги ползват активно като място за кратка почивка, хот спот или разпределителна точка към следващото улично приключение.






 

В Италия кафето е религия. Също и виното. Също и следобедния аператив.. Затова по всяко време на деня и навсякъде около вас ще видите хора, които изповядват своите вярвания с отдаденост и наслада от живота.. Dolce Vita! 



По улиците на Тоскана е хубаво да скиташ сам, да се шляеш с приятели или просто да се разходите по двама.. А сладоледът винаги е на една ръка разстояние :)


 

 

Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog


Последвайте ни във Facebook и в Instagram

2 коментара:

  1. Дааа, познато ми е това усещане, особено що се отнася до снимането с джелато в ръка и наблюдаването на хората!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара eostories! Винаги е приятно да откриеш хора на твоята вълна:)

      Изтриване