вторник, 3 февруари 2015 г.

Избрано от картата на Мулти култи | Inspiration

Представяме ви любимите места на Бистра /заместник- председател на Мулти Култи колектив/ от картата на Мулти Култи. Самата карта съдържа 36 интересни места- заведения, магазини за чуждестранни и български продукти, които си струва да посетите, а това е малка част от тях...

      Препоръчано от Бистра: 

      Сладкарница Карамел – собственикът й се казва Хани – ливанец, френски възпитаник и архитект по образование, който на по-късна възраст заминава за Франция и Италия, за да се учи да прави хляб, торти, сладкиши, сладолед. При него наистина всичко е невероятно вкусно, приготвено здравословно и с възможно най-качествени продукти и с любов. Хани е вегетарианец, светъл и духовен човек, с когото споделяме сходна философия за храненето и живота;

      Магазин Вино Оренда – не пия алкохол, но в този магазин за лично селектирано качествено изцяло българско вино са помислили и за хора като мен и продават и чист гроздов сок. Това е мястото, направено с вкус и желание, от което купувам хубава бутилка за подарък или водя приятел, за да го смая с традиционните български сортове, превърнати в хубаво вино с много любов и грижа от малки бутикови и занаятчийски винарни. Супер ме впечатли, че собствениците Асен и Валя са посетили лично всяка една от тях, за да видят с очите си какво е отношението към земята, гроздето и процеса;

        Ресторант Гуркха – непалската кухня предлага доста вегетариански опции, а тук ги приготвят
особено вкусно. С главния готвач Гунджа сме организирали кулинарен курс и зная, че той купува само най-качествените продукти – от айсберга, през маслото гхи до подправките. В самия ресторант винаги ми е супер уютно заради топлината от камината и там пия най-добрия чай масала в София;


   
          Ресторант ЛОМО – перуанците от столетия смесват различни кухни като европейска, индианска, азиатска, африканска и това смесване стои в основата на тяхната собствена перуанска кухня. ЛОМО ми харесва, защото концепцията на собственика Карлос е да предлага кратко сезонно меню, а ястията са приготвени вкусно, с въображение и качествени продукти; 




   
        
         Ресторант Преди 10 – не мога да пропусна Ресторант на годината 2014 на Бакхус. Тук ме впечатляват както концепцията на Десислав и екипа му, така и изпълнението. За първото прочетете повече в линка, а за второто мога да кажа, че всяко едно нещо в интериора е добре помислено, ястията са истинско произведение на изкуството, а обслужването е отлично. 

     Пълен списък и представяне на местата от картата можете да намерите тук: http://multikulti.bg/map/bg/places/

Публикувано в Life Tasting Blog


Няма коментари:

Публикуване на коментар