сряда, 29 октомври 2014 г.

Станислав | People

Представяме ви Станислав, който стои зад най-новото и модерно спортно съоръжение в София, специализирано в мини футболСпорт-С Арена

Ако играете футбол със сигурност ще оцените и ще се насладите на мястото! Съоръжението разполага с настилка от последно поколение изкуствена трева и с уникалното за България осветление, покриващо изискванията за провеждане на срещи от финалния етап на UEFA шампионска лига. И за да се насладите на играта при всякакви атмосферни условия е изградена истинска дренажна система, какватo има и на националния стадион "Васил Левски". Спорт – С Арена разполага с терени 20 х 40 м., покриващи стандартите на FIFA и UEFA за провеждане на срещи формат 5+1. 

Ето какво ни разказа Стани за идеята си и нейното осъществяване: 


За началото: След като натрупах достатъчно стаж в международни корпорации, реших, че е крайно време да започна нещо и сам. Винаги съм си представял различните етапи от живота ми и как се случват те в годините, та дойде време и за тази крачка, спрямо житейския ми план. 

За вдъхновението: Цял живот съм се занимавал с футбол - от ранна детска възраст, минавайки през детско-юношеските школи на професионалните клубове, до аматьорските футболни лиги, играейки всеки уикенд с приятели, в наши дни. Винаги съм искал това да е нещото, с което да си вадя хляба. Самата идея се роди преди няколко години, наблюдавайки от първо лице колко голямо е търсенето на тази услуга. 

За увереността: Цялостната идея беше дълго премисляна. Концепцията създадох в период от цели 4 години, в които проучвах пазара, желанията и настроенията на клиентите, тенденциите при спортните комплекси, опциите за развитие и т.н.. Знаех, че е важно първият бизнес проект да не бъде провал, за да може да си по-уверен в бъдещите си бизнес начинания. Именно затова заложих на по-дългото планиране, което съчетано с това, че сбъднах една от големите си детски мечти, нямаше как да не ме направи силно уверен в успеха. 

За коментарите: Бях доста приятно изненадан от реакцията на всички мои близки хора, било то роднини или приятели. Всички до един, не само приеха много положително решението ми за собствен бизнес, но и се включиха много активно, помагайки ми с всичко по силите си нещата да тръгнат по правилния начин, за което съм им безкрайно благодарен! 

За трудностите: Определено имаше и много трудности. Като започнем от държавата, която не само, че не помага на младите предприемачи, а дори точно обратното – сякаш прави и невъзможни неща, за да ги затрудни максимално. Администрацията е наистина безумна, сроковете за одобрение, дори и на най-елементарните неща също. Когато успееш да се пребориш с това и построиш обекта, започва и основният проблем на всеки нов бизнес – от една страна хората да научат, че те има, от друга, да ги направиш редовни посетители. Но с правилното планиране на усилията, този период се преодолява за 2-3 месеца. Като цяло няма начинание без трудности, но от тях човек може само да си извади поуки и да се развива още по-добре. 

За съмишлениците: Много важно е да намериш точните хора, които да споделят твоята страст към работата, да приемат бизнеса като свой, да се радват на успехите и да се борят с неуспехите и трудностите рамо до рамо с теб. За тази цел се изисква много и от теб - да ги стимулираш по правилния начин, да ги мотивираш и да ги движиш напред. Такава хомогенна смес се съставя бавно, в продължение на времето, но пък е сигурна гаранция за успех. В общи линии никой не е застрахован от грешки, но с времето и в процеса на работа се отсяват правилните хора. 

За новаторството: Смятам, че нещото, което ще ме отличи от останалите, е инвестицията в разработването на онлайн платформата за резервации на нашите услуги. Вярвам, че в 21 век трябва да улесним по всички възможни начини  клиентите и да използваме максимално възможностите, които ни дават модерните технологии. Стремя се също така да разнообразявам спортната програма на комплекса с нови и различни формати на турнири и първенства, за да бъдем още по-привлекателни и интересни. 

За успеха: Ключово за успеха е да не спираш да се развиваш. Да си в час с всички тенденции, с конкуренцията, с желанията и коментарите на потребителите. Естествено подбора на правилния екип също е от съществено значение. И не на последно място – прецизиране на инвестициите, да си наясно какво правиш, защо го правиш и как ще допринесе това за бизнеса ти. 

За промяната: Най трудното при прехода служител – предприемач е осъзнаването на това, че всяко твое решение влияе пряко на финансовото ти състояние, положително или отрицателно, с моментален ефект. Докато като служител оперираш с ресурси, които не са лично твой и особено в голяма компания винаги има кой да ти подсигури гърба, то като предприемач ресурсът си е изцяло твой с всички позитиви и негативи от това. 

За баланса: Отговорно мога да заявя, че работата ми е и основното ми хоби, така че успявам да заредя батериите, докато играя футбол с приятели, което е основната дейност на спортния комплекс. Естествено не пропускам възможност да прекарам време с любимите си хора, като за предпочитане е да сме някъде на път, без значение от дестинацията, стига да предполага приятни емоции. 


За уроците: Основният урок, който научих е, че човек винаги трябва да има план за живота си, да знае къде иска да стигне и да е наясно с пътя до там. Така никога няма да се чувства изгубен, винаги ще може да си направи равносметка до къде е в момента, какви трябва да са му следващите стъпки и кога да ги предприеме. Това те прави по-уверен, целеустремен и най-вече не ти позволява да се изгубиш. Тук бих цитирал една от любимите си мисли „Ако не знаеш къде искаш да отидеш, винаги ще бъдеш на място, на което не желаеш да бъдеш“. 

За бъдещето: Имам доста проекти, които тепърва ще развивам. В най-скоро бъдеще, вече подготвяме подобренията по спортния комплекс – инфраструктура, по-голям брой услуги, покриван на първия терен, за да е подходящ за спорт във всякакви атмосферни условия. А за следващите ми бизнес начинания, обещавам да разкажа в следващия материал за мен :)

Можете да откриете Спорт-С Арена на ул.406 в ж.к. Младост 4 (близо до Бизнес парк София),  както и на страницата им във Facebook.
Снимки: личен архив I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар