неделя, 1 юли 2018 г.

Тоскана- едно щастливо място | Travel

Какво правите, когато имате нужда да добавите цвят в ежедневието си, когато имате нужда да възвърнете вътрешния си мир, да дишате дълбоко и да се усмихнете широко?
Аз отидох в Тоскана- моето щастливо място. 
Знаех точно как ще ми подейства това пътуване, защото вече съм била там, защото знам колко пълно и зареждащо е преживяването.


Тоскана е толкова много неща... средновековните каменни градчета, малките улички, излезлите от картички гледки, лозя и макове, залези, страхотно вино, вкусна храна... но когато затворя очи, за да си я представя, първото което ми изниква е аромата на розмарин и лавандула, жуженето на пчели и едно спокойствие и щастие, което някак просто те залива. Никъде не съм изпитвала по- голяма благодарност към живота от това място. Заричам се да се връщам! Колкото се може по- често. 

След като миналия път, когато бях тук посетихме Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Пиза, Лука и няколко малки градчета около тях, този път решихме да отседнем в друга част на Тоскана, за да видим и нови места. 

  

Монтепулчано
Където се прави може би най- известното тосканско вино-  Nobile di Montepulciano.
Градът се намира на висок хълм и катерейки тесните улички нагоре можеш да се насладиш на страхотни гледки измежду сградите и от специалните тераси. Главната улица води разбира се до главен площад - Piazza Grande, пълен с живот, шум, кафенета. Тук е снимана сцена от известния филм Здрач, което значително е увеличило популярността на градчето. 

 


Кортона
Още едно малко градче със средновековно минало, станало известно покрай романа Под небето на Тоскана. Тъкмо тук се намира вилата, в която писателката живее 6 месеца в годината. Познахме я веднага като минахме покрай нея- явно добре я е описала:)
Отново тесни каменни улички, отново оживени площадчета- този път имаше и фермерски базар, и сватба и пак ти се иска просто да седиш, да пиеш вино и да попиваш италианския ритъм.

 

Не пропуснахме малките, пръснати между хълмовете градчета около нашата вила, посетихме и винарна за дегустация разбира се, ядяхме на открито, спирахме по пътя да снимаме кипариси и макове, пихме много вино, плувахме в басейна и ядохме череши. Вдишвахме дълбоко Тоскана- такава прекрасна и ухаеща на щастие!

  


Автор  и снимки: Валентина Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар