неделя, 11 януари 2015 г.

Усещане за съюз | Photo Stories

Винаги съм харесвала красивите залези. Също и контрастите. Сигурно заради това ме развълнува залезът, с който ме изпрати Брюксел преди няколко дни.


 
Познавате палитрата на залязващото слънце. Представете си я отразена в стотици огледални прозорци, зад които работят хиляди служители от цяла Европа. В Брюксел са разположени всички главни институции на Европейския съюз – Съвета, Комисията и Европейският парламент. И първото впечатление от сградите им е яркият контраст между модерните форми и класическата строга красота на историческите постройки в старата част на града.





Фасади от метал и стъкло, овални форми и артистични елементи. Архитектурният замисъл на сградата на Европейския парламент е безспорно новаторски и обаятелен. Но това, което й придава ореола на вълнуваща и могъща постройка, е по-скоро усещането за съсредоточената сила и власт на толкова държави в съюз!


 
 

А знаете ли, че Европейският парламент има профил в социални мрежи като Facebook и Instagram? И те са доста активни и интересни :) 

Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар