сряда, 31 декември 2014 г.

Пенливо вино за Новогодишната нощ | Wine

Новогодишната нощ е чудесен празник по много причини, в това число и поради факта, че пиенето на балончета е просто задължително. В този ред на мисли има истина, която трябва да знаете, особено ако планирате организирането на парти: не е задължително да сервирате шампанско (Champagne) за Нова година. Точно така, истина е! Вместо това, можете да предложите на гостите си италианско просеко (Prosecco), испанско кава (Cava) или българско пенливо вино, които блестят също толкова ярко като френското шампанско без да са толкова скъпи.
Въпреки своя чар, пенливите вина в България изключително много се подценяват. Малко хора знаят, че съществуват добри български естествено пенливи вина, направени по класическа технология. Поради не високата култура на пиене в България и поради сложната и скъпа технология, при която вторичната ферментация протича в самата бутилка, след което следват определен брой извършени на ръка операции и последващо задължително отлежаване, малко български производители създават естествено пенливи вина. Въпреки това те не отстъпват по нищо от повечето чужди такива. 
Истината е, че както за всички други вина, така и за пенливите нямате нужда от специален повод, нито е от значение кое време на годината е. Ще ви разкажем повече за видовете пенливи вина и техниките на винификацията им в някоя от следващите ни публикации. 
А сега, нека ви представим нашите предложения за пенливо българско вино, с което да посрещнете Нова година:

Зеро Брут - Едоардо Миролио;

Екстра Брут Премиум Кюве Огнян Цветанов - Боровица;

Розе Брут - Едоардо Миролио;

Брут - Магура;

Брут - Вила Юстина.
Сервирайте на 7-9 градуса ☺
А можете да ги откриете във Vino Orenda Wine Shop.

Наздраве за вълнуваща и блестяща Нова година!

Автор: Vino Orenda Wine Shop I Снимки: Google I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар