Чакаме го цяла година и ето че наближава- най- значимият форум за Българско вино DiVino.Taste. Този път в Интер Експо Център.
От 23 до 25 ноември тази есен зала 5 на Интер Експо
Център София ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България! Новото
местоположение на Форума на българското вино DiVino.Taste дава и нови възможности и предимства за избите, които ще
вземат участие в изложението – по
отношение на пространство, логистика и представяне.
DiVino.Taste е най-силният и
многолюден форум на българското вино у нас, където среща си дават и
най-малките, и най-големите в бранша, а също сомелиерите и търговците на вино,
ресторантьорите и крайните клиенти –винолюбители и ценители.
Изданието през Ноември 2018 ще събере над 70 Български винопроизводители с избор от над 500 от най- добри те български вина за дегустация.
А ето и няколко акцента от програмата:
За DiVino Taste 2018 у нас пристига най- големият експерт на шампански вина в света- Том Стивънсън. Той ще води уникален майсторски клас за розовите вина- икони от Шампан.
За първи път на DiVino Taste ще се запознаем с качествената система на германските вина. Ще отидем на винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия с приключение из най- великите тероари на този континент.
Ще отправим и поглед към бъдещето на традиционните бели български сортове. Николай Кръстев, един от
младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите
примери за вина от такива сортове, но и ще проследи тяхното развитие във
времето.
По време на тазгодишния DiVino.Taste ще отворим вратата
към един нов и вълнуващ свят и ще
изненадаме любителите на виното… с майсторски клас за студено пресования
зехтин! В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран
сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education
Lab в Ню Йорк.
За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация
чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове
– мавруд, широка мелнишка лоза и рубин.
Министерството на туризма ще представи проекта Сподели
България за райониране на страната и популяризиране на 12
винено-кулинарни дестинации.
Билетите за изложението вече са в продажба. Можете да
закупите билети за шоуто предварително онлайн на по-добра цена във Vintageclub.bg.
а на място на събитието ще бъдем ние- Life Tasting- ето как да ни познаете;)
Текст и снимки: DiVino Taste & личен архив
Няма коментари:
Публикуване на коментар