четвъртък, 20 август 2015 г.

За музиката, танца, страстта и неутолимата жажда за аромат на море | Inspiration

Какво ни трябва за едно незабравимо морско изживяване? Вълшебната комбинация от слънце, плаж и море. Като всеки пристрастен към морето човек и  аз бих си помислила, че това е абсолютно достатъчно. Ами ако към предложението добавим страст и пак страст, но не на кристали, а под  съпровода на гореща кубинска музика, красив зелен парк и разбира се, безброй звезди.

Е, да, такива неща се случват и в България! За четвърта поредна година, морската ни столица Варна бе така любезна да организира Съмър Салса Фест Варна. Събитието се провежда ежегодно през първия уикенд на месец август. Сигурна съм, че ако това не беше статия, а обикновен разговор, веднага щеше да се намери някой ентусиаст, който да каже „Поредното салса събитие“. Да, хубаво е, че е поредното, но това съвсем не го прави обикновено. И тъй като думата е моя, нека ви разкажа малко повече за него.

Да не се лъжем, няма по-хубаво място за танцуване през  лятото, освен под открито небе в близост до морето.


Кога? По което и да е  време на денонощието – часът винаги е подходящ за един танц, без значение дали е салса, рок, валс или балет /важното да е от сърце/. В този ред на мисли нашите организатори се бяха погрижили да има денонощна фиеста или казано на народен език за всекиго по нещо. Фестът започна още от четвъртък вечерта с традиционно парти за „Добре дошли“. Продължи с безброй уроци с различни латино танцьори от България и света, плажни фиести и прекрасни хореографии, а десертът беше парти до изгрев слънце. В събота вечер се насладихме на невероятните хореографии на водещи световни артисти, както и на не по-малко талантливите български изпълнители.



Е, наречете ме банална, но какво му трябва повече на човек от това да се наслаждава на музиката, която обича, да описва с тялото си всеки красив елемент от нея, на фона на „Голямото Синьо“.  За всеки, който тайничко  завижда на хората, които танцуват, мога да кажа само едно: Започни сега! Животът е обидно кратък, за да се лишаваме от малките неща, които ни правят щастливи.


Сигурна съм, че много от вас са се докосвали под една или друга форма до салса културата. За тези, които не са, но по стечение на обстоятелствата в момента четат тази статия…. никога не е късно да се влюбите в нея.

И на края, салсата не е просто танц, а  един от многото начини да изразите страстта. И страстта не се крие единствено във високите токове, красивите рокли и безупречния стил на танцуване, а в чувството за свобода да изразиш себе си и да се насладиш на определен ритъм.

Както са казали мъдрите хора от града на тепетата - Пловдив:

Красотата винаги е тук, единствено очите закъсняват!“

Автор: Агнеса Стоянова I Снимки: Диан Цанков I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар