вторник, 30 юни 2015 г.

Опаковаме багажа за морето | Life




Като дойде лято и всяко женско списание, което отвориш, ти дава съвети как да си спретнеш багажа за морето. Колко чифта обувки и с какви чанти да комбинираш, какви мини версии на козметиката си да закупиш, какви дрехи да вземеш, така че де стават и за плаж, и за парти, и още, и още. След много лета и много морета аз съм свела правилата си за багажа до следното:
  1. На морето грим не ти е нужен! Няма по- хубав разкрасител от лекия загар на лицето, от отпочиналата и сияеща усмивка. От солената вода косата става по- дива и по- естествена, а кожата грее. Не скривайте това с фон дьо тен, моля!
  2. На всяка почивка нося поне 5 чифта обувки- сандали, джапанки, закрити /ако е студено/ и т.н. И съответно рядко обувам повече от 2. Имам приятелки, които замъкват толкова обувки колкото и дни е ваканцията, но сигурна съм и те не обуват повече от 2-3 чифта. Едни красиви летни сандали и джапанките за плажа са ти предостатъчни.
  3. Не нося тоалети, които изискват гладене- леки памучни рокли в ярки цветове ще ти носят настроение на морето и няма да се занимаваш с ютията ежедневно. И едни дънки за по- хладните вечери. Добре де и няколко шала за разкош;)
  4. Красивата сламена шапка е акцент на всеки тоалет и на самия бански- без нея не заминавам.
  5. Слънчевите очила са ми слабост /много по- голяма от обувките/ и често се изкушавам да тръгна с няколко- но истината е, че на почивка са ти нужни само едни по- класически и с добро покритие.
НО: Винаги оставям място в куфара за няколко хубави книги. Не е минавало море, на което да не прочета поне 2 книги, излежавайки се на плажа. Няма по- подходящ момент и място за това.



Не се изкушавайте да пренесете гардероба си такъв какъвто е в града и на морето. Все пак почивката е и за това да се отървем от багажа и да се почувстваме малко по- свободни. Какъв по- прекрасен начин да се отпуснеш- бос, с красива лятна рокля и разпиляна коса!

Автор и снимки: Валентина Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар