понеделник, 22 юни 2015 г.

Провокацията в снимките на Eden Robbins | Inspiration

Провокацията е един от най-силните творчески похвати, а когато е представена чрез снимки, тя е в състояние да остави у нас незабравими впечатления. Такъв е ефектът на снимките на фотографа Eden Robbins за кампанията „Избери едно“ (Guess Which One).
Кампанията е организирана от асоциация на американски майки Moms Demand Action и има за цел да провокира промяна на либералния оръжеен режим в САЩ. Снимките от кампанията представят деца с оръжие, които стоят до свои връстници, които държат нещо забранено в САЩ. И тук идва провокацията да избереш кое е забраненото нещо!

Озадачаващо, нали? Сигурно защото не знаете, че в Америка продажбата на шоколадови яйца Kinder Surprise е забранена, защото се счита, че малките части в тях са опасни за децата.


„Червената шапчица” е забранена книга в много училища заради бутилката вино в кошничката й. 


„Народната топка” е забранена игра в много училища защото се приема, че има твърде много насилие в нея. 

Втората серия от снимки е свързана с правилата за достъп на верига американски магазини, които забраняват да се внася храна и скейборд, както и неприличния вид, но не ограничава достъпа на хора с оръжия.



Интересно как когато изкуството представя реалността, това може да се превърне в скандал! А провокативната фотография е безспорно силно изразно средство.
Автор: Елица Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog.

1 коментар:

  1. Много силни снимки!
    Това видео е по същата тема, от гледната точка а австралийски комик:
    https://youtu.be/lL8JEEt2RxI

    ОтговорИзтриване