събота, 14 март 2015 г.

Уличните пазари на Банкок | Photo Stories

Обичате ли да експериментирате и да опитвате нови вкусове? Ако да, то определено трябва да посетите Банкок. Богати нюанси от люто и пикантно, нестандартни подправки и необичайни вкусове, нечувани и невиждани от повечето от нас зеленчуци и невероятно разнообразние на пресни тропически плодове ще разтърсят сетивата ви.А особенно интересно е, че дори не е необходимо да търсите ресторант, за да опитате местната храна. В Банкок богатството на вкусове и аромати е навсякъде около вас и винаги на една ръка разстояние – нужно е само да излезете на улицата.В момента, в който излезете от хотела и стъпите на улицата в Банкок, ще видите различните видове колички, от които ще ви предложат фрешове и свежи нарязани плодове в найлонов плик – манго на парченца, папая, ананас, драконов плод и всякакъв вид известни и непознати плодове.


Своеобрзани малки ресторантчета от няколко столчета и масички изникват на най-причудливи места – в подлезите, в безистените, под ескалаторите на метрото. И там на тротора, денем и нощем, се пържи пиле, пекат се най-различни шишчета и се разливат супи в торбички.
Директно на улицата се приготвя и типичното тайландско ястие – леко запържени, предварително сварени, приготвени от оризово брашно – нудли пад тай (pad thai) под всякаква форма (буквално се превежда като „изпържено по тайландски стил“).


Освен храна, ще откриете и невероятни свежи цветя. Те обаче рядко се предлагат на букети като в Европа. По-често ще ги видите приготвени за ползване при многобройните индуистки ритуали.


И това не е всичко – много от подлезите и тротоарите са превърнати в базари за дрехи, шалове и всякакви пъстри аксесоари. Пробни няма – всичко се случва на живо на улицата:)

Дори големите магазини не пропускат възможността да излязат на улицата и разполагат щандове с намалени стоки по тротоарите.


Повечето улици в Банкок предлагат храна, цветя и дрехи, но някои от тях са прочути с това, като Сои Рамбутри (Soi Rambuttri). Една разходка там със сигурност ще ви замае главата:)

Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog


Няма коментари:

Публикуване на коментар