неделя, 22 март 2015 г.

Нюансите на сивото през обектива на Fedor Shmidt | Inspiration

Сивото определено е цвета на сезона и една от популяните теми последно време. Всичко започна преди няколко години с еротичната трилогия на Е.Л.Джеймс „Петдесет нюанса сиво”, определена като литературен феномен и „книгата, която прелъсти света”. След книгата естествено дойде и филмът, за който се заговори, че „не е като книгата” и няма как да е същият, защото ако беше, щеше да се излъчва по XXL:) А скоро открих, че фотографията също не е останала безразлична към темата. Тук ще ви представя един горещ руски фотограф и неговото усещане за нюансите на сивото.


Темата безспорно е противоречива поради различните разбирания на хората за приемливо и неприемливо, заради разликата в табутата и лимитите, които си поставяме, както и дали предпочитаме черно-бялата класика или сме склонни да експериментираме с нюансите на сивото:) Независимо какви са вашите разбирания и граници, мисля, че снимките на московчанина Fedor Shmidt няма да ви оставят безразлични.


Fedor Shmidt е съвсем млад фотограф, който е добре известен в интернет пространството. Това се вижда и от страницата му във Facebook, където снимките му събират стотици лайкове и разнообразни пиперливи коментари. Както лично може да се уверите, а и той сам описва работата си – Fedor снима хора, предимно [полуголи] жени. 
Снимките му са на границата на приемливото и скандалното, на еротичното и порнографията. Самият той казва, че личната му цензура е качеството и ефектите, а не степента на голота и коя е частта от тялото.

      

Повече снимки на Fedor Shmidt може да видите тук.










Автор: Елица Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog.

Няма коментари:

Публикуване на коментар