сряда, 19 ноември 2014 г.

Бойко и Силвана | People

Представяме ви Бойко и Силвана – стопаните на една от най-уютните къщи за гости в Западните Родопи - Лаванда.

Ако сте били вече в Ковачевица и сте отсядали в традиционна къща за гости, в Лаванда ви очаква изненада. Собствениците са построили къщата от основите, запазвайки типичния стил на Ковачевица, но добавяйки много лично отношение и модерни решения. Лаванда разполага само с няколко стаи, всяка от които е обзаведена в различен стил и с мисъл за всеки детайл. В двора и из къщата има обособени многобройни симпатични кътчета за отдих. В общото помещение с уютна камина може да се насладите на страхотни домашни закуски- вкусна баница, палачинки и десерти. 

Храната в Лаванда се приготвя лично от стопаните с продукти местно и собствено производство, а дори познатите традиционни ястия се поднасят по оригинален авторски начин. Личното отношение на стопаните се усеща във всичко, което те правят и ви кара да се почувствате като у дома си.

Ето какво ни разказаха Бойко и Силвана за идеята си и нейното осъществяване: 


За началото: Винаги сме искали да създадем място, където гостите да се чувстват уютно, обгрижени и добре посрещнати. Място с наш личен почерк и идея. Подредено и предразполагащо за добро изкарване.


За вдъхновението: Дестинацията Ковачевица сама по себе си е много вдъхновяваща. Колоритна архитектура, семпли детайли и много функционалност в доста суров терен - стръмно, много камъни и безкрайна гора.

За увереността: Хората харесват това което правим и това ни дава увереност. Година след година, позитивните отзиви нарастват и чувстваме, че сме на прав път.

За коментарите: Близки и приятели ни помагат и поощряват - кой с каквото може.


За трудностите: Стандартните - недомислена бюрокрация и лоши хора.

За съмишлениците: Ясно показваме какво правим и какви са нашите ценности. От там нататък остават само точните хора.



За новаторството: Каквото ново чуем или видим и ни грабне, се стараем да го пробваме в нашата работа. Ако работи го приобщаваме, ако не, значи не е за нас или не му е дошло времето.


За успеха: За нас ключът към успеха е постоянството и безкомпромисното качество...и това което правим, да го правим със 100% любов :)



За промяната: Няма разлика дали си служител или предприемач! И в двата случая трябва да си свършиш работата, за да се получат нещата. Единствено, като предприемач можеш да наложиш собствени принципи и ценности.

За баланса: Обичаме да пътуваме, да сме на нови места, в интересни ситуации, да срещаме хора, които да ни инспирират. Засега като че ли това повече се получава в чужбина.


За уроците: Научихме, че не е необходимо да се безпокоиш, а да мислиш трезво и да действаш.

За бъдещето: Започваме втора къща с ресторант и увеличаваме домашната ни продукция от сладка, подправки и ликьори, защото има голям интерес към тях.

Скоро ще бъдат представени във  Vino Orenda Wine Shop....


Ще откриете Лаванда в с. Ковачевица, както и тук, и на страницата им във Facebook.


Снимки: личен архив I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар