събота, 2 декември 2017 г.

24 дни до Коледа | Zen

Зимна депресия, Сатурнова дупка, Ретрограден Меркурий, трудна година... Декември може да изглежда и така. Добрата новина е, че всичко това е към края си и че всъщност можем да направим последния месец в годината по- щастлив не само като броим дните до Коледа, а като осмислим всеки един от тях.

И понеже обичам Коледата точно толкова, колкото и когато бях на 6, си мисля че ако някакси завъртя всичко около нея този месец, ще се почувствам по- добре и ще вляза в следващата година с ентусиазъм и надежда.

А всяко добро намерение трябва да започне със списък:

1. Украса, повече украса. Нищо не създава по- ведро Коледно настроение от украсата. В офиса я направихме още през Ноември и от тогава всички влизат в стаята ни с желание и излизат от нея с настроение. 2. Време навън. Още не е твърде студено, така че колкото повече време прекарвам навън толкова по заредена се чувствам. А уикенд извън София е най- добрата рецепта за успешна седмица.3. Коледни аромати. Още нещо, което ми създава страхотно настроение и ме успокоява. Свещи с коледни аромати, душ гел с мирис на канела и джинджър, чай с карамфил, анасон и канела...може ли да е по- релаксиращо.   4. Греяно вино. Това е времето в година, когато можеш да поразвалиш малко хубавото вино с подправки и плодове в името на уюта и празничното настроение. Няма по- голямо удоволствие от това да пиеш греяно вино на открито на някой Коледен пазар. Правила съм го в Париж, във Виена, в Лондон, а точно толкова приятно ми е да го правя на Немския Коледен пазар в центъра на София. 

5. Коледни забавления за детето. Защото най- ценно си остава да видиш емоцията на празника през очите на малко дете. Запалването на елхата, срещата с дядо Коледа, ученето на Коледни песнички, тържеството в детската градина... Бих искала да имам повече време, което да отделя на такива занимания с малкия, за да оставя в него този спомен за празника, когато порастне. 

6. Коледни базари. И тази година вариантите са толкова много- всеки уикенд в Декември има по няколко базара за български хенд мейд, занаятчийски продукти и съм си набелязала поне два, от които да купя коледни подаръци по- навреме. 

7. И като казахме подаръци- тази година имам и тема- искам всички подаръци, които правя да са от български производители- не шир потреба, а направени с идея и отношение. Този път ще си дам повече време в избора и няма да се хвърлям да ги купувам в последния момент по задължение. Няма нищо по- хубаво от това да подаряваш подаръците си с внимание, защото в крайна сметка всичко, което притежаваме е онова, което даваме!

24 дни до Коледа... нека са хубави!Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting BlogПоследвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар