понеделник, 17 април 2017 г.

Българска Асоциация на Независимите Лозаро-винари в Лондон | Events


За трета поредна година Българска Асоциация на Независимите Лозаро-винари провежда серия от събития в Лондон, които целят да запознаят търговци, ресторантьори, сомелиери и винени консултанти с българските занаятчийски вина и хората, които стоят зад тях.

На търговска дегустация в галерията към посолството ни в Лондон, бяха представени вината на 12 от членовете на асоциацията -  Иво Върбанов, Орбелус, Росиди, Шато Бургозоне, Винарна Братанов, Вила Мелник, Боровица, Трастена, Еолис Естейт, Шато Коларово, Шато Сунгурларе и Тракийски Легенди. Над 120 посетители от винения бранш, сред които Richard Hemming MW (винен консултант и журналист, пишещ за сайта на Джансиз Робинсън), Stephen Hobley (Decanter Magazine), Sonia & Nevil Blech (Wine Behind the Label), Juan Carlos Rincon (журналист), Keith Grainger (консултант) и други винени професионалисти имаха възможност да опитат най-доброто от последните реколти на винопроизводителите.

Голям интерес предизвикаха местните български сортове, както и вина, произведени по специални технологии, следващи занаятчийски енологични практики. Посетителите останаха приятно изненадани и от работата на българските винари и с класическите сортове - чистосортови и в купажи.

В коментар за преживяването, което вината дават на потребителите Steven Spurrier - председател на борда на журито на DECANTER DWWA споделя: I do not believe in "Value for Money". I believe in "Value for Pleasure”!

В съпътстващо събитие в най-новата локция на VAGABOND WINES - верига независими винени барове с награда от DECANTER, вината на избите бяха представени и пред по-широка публика. Всеки представител на изба имаше възможност да представи вината си лично и да разкаже за особеностите в производството им, начина на отглеждане на лозята и спецификите на района.

Българската Асоциация на Независимите Лозаро-винари, в която към момента членуват 30 изби, представлява и защитава интересите на независимите лозаро-винари в България, включително на ниво европейски парламент, посредством членството си в Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари CEVI, промотира качествотото и автентичността на българското вино, произведено „от тероара“. Всяка година асоциацията участва с дейности свързани с лозаро-винарската политика и съдейства на своите членове при организиране на участия в местни и международни изложения.

Източник: БАНЛВ

Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар