петък, 18 декември 2015 г.

Да украсим коледните сладки | Inspiration

Правите ли коледни сладки? Аз определено разчитам на помощ от приятел за кулинарни задачи като тази, затова не очаквайте от мен рецепти:) Това, което искам да ви покажа са няколко чудесни идеи за декорация на джинджифиловите коледни бисквити. 

 
 

Трябва само да си изберете тема: можете да сте минималисти и да изрисувате стилизирани коледни фигурки, или, ако сте по-сръчни, да включите повече детайли като плетена дантела. Друг вариант е да ги боядисате в пастелни бонбонени тонове. А можете да изберете и нещо в малко по-ретро стил – като точките. А защо не опитате и нещо по-разчупено като тези сладки коледни дръвчета:

 


Ето какво знам за глазурата: разбиват се белтъци на твърд сняг със захар и лимонов сок. Ако искате да цветове, може да разделите сместта на части и във всяка част да сложите няколко капки хранителна боя в различни цветове. Може да ползвате тънка четка за рисуване или да напълнете с отделните цветове малки найлонови пликчета (или торбички за лед) и да отрежете малко от едното ръбче, вместо шприц.

Автор: Елица Лозанова I Вдъхновение: Pinterest I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар