понеделник, 13 април 2015 г.

Пет издания с вкус на вино | Wine

Едно от най-хубавите неща на дългите почивни дни е, че можеш да забавиш темпото и да отделиш време на нещо хубаво за четене. За предстоящите майски дни сме ви подбрали пет от нашите любими четива на тема вино.

# 1. Когато става дума за роман, свързан с виното, безспорен вдъхновител за нас е „Добра година” на Питър Мейл. Не веднъж сме мечтали да получим обаждане, като това на главния герой Макс, с което нещеш ли да ни уведомят, че наследяваме лозе и къща в Прованс. Филмът по книгата с участито на Ръсел Кроу също не е за изпускане, още повече, че в него са добавени и променени някои сюжетни линии така, че ще ви е интересен дори и скоро да сте чели книгата или обратното:)


# 2. „КАТАлог на българското вино 2015 - издава се от kata.bg за трета поредна година и вече се превърна в нещо очаквано с нетърпение от винената публика в България. В началото му ще откриете кратки, но любопитни и полезни, статии за поднасяне на вино, български сортове и реколти, речник на винени термини и др. В основата си каталогът включва координати на 126 (!) изби, най-високо оценените 33 вина и още много, много дегустирани вина с техните оценки.# 3. The wine routes of Bulgaria - чудесно, стилно и обогатено англоезичното издание на вече изчерпаното от пазара  Винени маршрути” на Vino Zona. В него ще намерите описание на 64 български изби, разделени на 9 винени региона с техните исторически, природни и културни специфики. В очакване от авторите сме на българското продължение във втория си тираж.# 4. „Виното е за всички” твърди Вили Гълъбова. Един интересен и свеж книжен формат подходящ, както за начинаещи винолюбители, така и за напредналите във винената тематика. Включва интересни теми, снимки и графика от неизбежното „как да дегустираме”, през „българските класики” до „вино и диети” :)
# 5. Ще затворим петицата отново с роман от Питър Мейл, но този път с криминален оттенък – Винена Афера”. Колекция бутилки за 3 млн долара е открадната от имение на богат адвокат от Лос Анджелис. Наетият от застрахователната компания да разледва изчезналите вина от най-добрите реколти от най-прославените шата на Бордо, се опитва да разплете случая на френска земя, естествено в компания и на изискана местна дама.

На дивана у дома, на пикник или на плажа четенето им ще бъде още по-приятно гарнирано с чаша добре темперирано вино! Наздраве и приятно четене!


Автор: Vino Orenda Wine Shop I Снимки: Google I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар