неделя, 29 март 2015 г.

Да поиграем! | Lifestyle

Пролетта вече дойде, но не и хубавото време и докато чакаме да се излеят пролетните дъждове, за да нападнем градинките и външните заведения, предлагаме няколко добри идеи за уплътняване на времето.

Настолните игри станаха особено популярни в последните години, но освен в дългите зимни (и студени) вечери, те са подходящо забавление за всеки един момент. Формулата е лесна: подходяща компания, чаша вино и много настроение. Ето и няколко изпитани рецепти от нас:

Dixit

Тези от вас, които обичат настолните игри, няма как да не са играли поне веднъж Dixit. Освен с атрактивната си визия, прекрасно илюстрирани карти, играта е страхотен повод да раздвижиш въображението си и да опознаеш повече хората около себе си. Правилата са лесни: имаш 6 карти на разположение, от които трябва да избереш една и да разкажеш своята история. Можеш да го направиш с дума, песен, стихотвотворение или както си прецениш, важното е асоциацията ти да не е прекалено буквална или прекалено абстрактна, за да провокираш своите съиграчи. След това всеки избира една от своите карти, която има най-близка асоциация до тази на „разказвача“, картите се свалят и останалите участници трябва да познаят първоначалната карта.

Activity
Ако като малък си бил добър на пантомима, асоциации или други подобни игри, то със сигурност трябва да приложиш уменията си тук. Activity отново предизвиква въображението и асоциативното мислене като те провокира да обясниш една, две думи или цяло съчетание с 3 инструмента: рисуване, пантомима или говорене. Целта е твоят съотборник да отгатне точно какво искаш да му обясниш. Не е задължително да си художник или актьор за тази игра. Важното е да дадеш най-точно обяснение. Правилата на играта са прости и ти осигуряват задължително забавление. Трябват ти минимум 4 човека, които да се разделят на отбори (2х2). За да е честно е хубаво броя на играчите да е четна бройка.

Класиките - Монополи (може и на карти), Не се сърди човече и Белот.

Стари, но златни и това не е случайно. Ако си умел икономист или просто управляваш добре парите си, то Монополи е добро упражнение за теб. Купуваш, продаваш и най-важното е никога да не си на загуба. А ако играта се стече в твоя полза, то можеш да притежаваш не един цял квартал.

Не се сърди човече е вечното спасение от скуката, стига да не си сам вкъщи. То е подходящо за всички възрасти и е винаги забавно. Основното правило – да не се сърдиш! Това е просто игра! 


Независимо дали си на плажа, на гости или в някоя градинка, винаги е добра идея за един белот. Проблемът с белота е, че никога не върви само по един, за това за тази игра трябва да си предвидиш време. Белотът е по-сериозен. Изисква освен доза късмет, доста стратегия и партньорска игра. Тук с партньора ти можете да станете или неразделен отбор, или да се скарате сериозно. За това внимавайте!

И най-важното: никоя игра не е същата без чаша вино, но ако сте решили да играете Activity или Dixit, си предвидете поне 2 бутилки.    
Enjoy!

Автор: Кристина Лазарова I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар