петък, 3 октомври 2014 г.

Новите селфита | Life


Ако все още се мъчите да си направите селфи с телефона пред огледалото на банята значи сте останали назад с актуалните тенденции.
Феноменът selfie /термин, който намери място и в оксфордския речник/ нашумява основно сред тийнейджърите, които правят свои снимки с телефон в огледалото на банята или пък направо от телефона с така популярната физиономия duck face. За няколко години обаче набира такава популярност, че едва ли има потребител на социалните мрежи, който да не го е опитвал.
Самоснимки на стегнати кореми в огледалото на фитнеса, на боси крака в пясъка, селфита с новите прически, новите слънчеви очила, новото ярко червило… Селфита с приятели, със случайно срещнати знаменитости- течението си има свои подразделения и стилове.  
Но всичко това звучи вече ретро на фона на новите трендове самоснимане в социалните мрежи.

Новият голям хит релфи /relfierelationship selfie/- снимка с половинката стана често срещана профилна снимка във Фейсбук. Звездите много си падат по него и често така оповестяват връзките си в Интернет, а психолозите вече пишат статии за влиянието му върху връзките.



Още по- голям хит е шуфито /shoefieshoes selfie/- самоснимка на обувките и част от краката ти.  
Звездите наистина го обожават, а Бионсе може би беше една от първите знаменитости която го наложи в мрежите. Шуфито е и манията на тазгодишната седмица на модата в Ню Йорк! Маркови, лъскави, секси обувки на загорели стегнати крака. Кой не иска да види новите Маноло сандали или Шанел ботуши- а ако успеете да вкарате интересен фон към крачката си- ще съберете наистина много лайкове в Instagram.

Но най- новата мода сред селфитата може сериозно да ви затрудни-  booty selfie или просто снимка на задните ти части в огледалото или както успееш да се изкривиш. За това вече се искат умения. И доста сериозна доза самочувствие. Но като се има предвид, че звездата направила бути селфито популярно е самата Ким Кардашиан, чието дупе отдавна измести това на JLo по коментари, шеги и закачки… Е, от какво ли има да се притесняваме ние! 


О, и не забравяйте муцката!

Автор: Валентина Лозанова I Източници: Instagram I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар