сряда, 5 ноември 2014 г.

Мобилни приложения за ценителите на вино | Wine

Случвало ли ви се е да сте на парти или в ресторант и да се наслаждавате на страхотна бутилка вино, която не искате да забравите? Попадали ли сте в магазин за вино, заобиколени от стотици бутилки, без да имате ясна идея какво да изберете? Освен на помощ от приятел или експерт, в подобни ситуации вече може да разчитате и на няколко симпатични мобилни приложения.

Избрахме за вас 3 безплатни приложения, които ще ви помогнат да откриете, запомните, споделите, оцените и изберете подходящото вино:


Vivino
Платформи: Android и iOS

Това приложение ще ви помогне да научите повече за виното, което сте харесали, а също и да не го забравитеТрябва само да направите снимка на етикета и хоп, появява се пълно описание на виното, списък на търговците около вас, при които можете да го закупите, възможност да го оцените според личните си предпочитания и място да запишете личните си впечатления. Можете да си направите списък с любими вина и да споделяте информацията с контактите си във Vivino и приятелите във FacebookVivino има повече от 3 милиона потребители по цял свят и разпознава повече от 1 милиона вина. Ако се окаже, че търсеното вино не присъства в базата данни, има възможност сами да го опишете и добавите. 

Hello Vino
Платформи: Android и iOS

Това приложение може да ползвате като личен сомелиер и съветник за избор на вино. Трябва само да зададете повода (например: великденска вечеря) или ястието (например: пица пеперони) и Hello Vino ще ви препоръча какво вино да изберете за специалния случай, за вечерята си, като подарък или просто, спрямо личните ви предпочитания. Приложението има опция за онлайн поръчка, която за съжаление е безполезна в България, както и платена опция за разпознаване на виното по етикета.

Delectable
Платформи: Android и iOS

Подобно на другите две приложения, това също ви помага да откриете, запомните, споделите, оцените и закупите вино. В него може още да следите тенденции, както и какво пият известни винени критици и сомелиери в ресторантите Michelin и как оценяват вината.

Автор: Елица Лозанова I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар